1. Uusimmat
  2. Unkari-tv
  3. Avainsanat
sunnuntai, 28 helmikuu 2010 15:52

Makkaran valmistusta Suositeltavat

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Unkarissa on vielä mahdollista päästä kokemaan aitoa käsillä tekemisen riemua. Osa varmasti muistaa kuinka aikoinaan Suomessakin valmistettiin monia herkkuja kotona. Nyt kiireisen elämän myötä on perinteiset käsityötaidot kadonneet lähes kokonaan. Unkari on maa jossa vielä maaseudulla valmistetaan mm. makkaraa monissa kodeissa. Itsetehty makkara on todellinen herkku jota arvostetaan suuresti ja jonka paremmuudella kilpaillaan kylien kesken.

Kaikki alkaa sian teurastuksella (mikä voi tapahtua jo ennen ryhmän saapumistakin), ja itse makkaranteko lihan jauhamisella. Tässä vaiheessa kuvioihin astuu itse makkaramestari, jonka johdolla maustetaan lihat kunkin makujen mukaan. Makkaran teossa ei käytetä mitään keinotekoisia aineita vaan kaikki on puhtaita luonnontuotteita. Itsetehdystä makkarasta kun puhutaan niin kyseessä on makkara sanan varsinaisessa merkityksessä. Makkara on täyttä lihaa eikä sekoitus jauhoja ja lihaa. Maku on on todella herkullinen ja itsetehdyt makkarat kelpaavat kotiin viemiseksi ja vaikka kaikkein hienoimpiinkin juhlapöytiinkin. Kun liha on jauhettu ja maustettu se pursotetaan aitoon luonnon suoleen. Tämän jälkeen makkarat viedään kylmäsavustettavaksi, jonka jälkeen makkarat saavat roikkua useita viikkoja kuivumassa ja säilyisivät jopa kuukausiakin, elleivät loppuisi jo paljon aikaisemmin...

Makkaranteko on mitä mainion aktiviteetti vaikkapa yritysten tiimipäivien ohjelmaksi. Tapahtuman aikana toki syödään etupäässä liharuokia (kuitenkin erkoisruokavaliotkin huomioon ottaen), mutta tärkein on tässäkin yhdessä tekemisen ja olemisen ilo. Lokakuussa järjestimme Novart Oy:n innovaatioryhmälle ikimuistoisen tapahtuman. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan makkaran tekoon, niin ota meihin yhteyttä.

Viimeksi muutettu maanantai, 21 toukokuu 2012 17:02

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset