1. Uusimmat
  2. Unkari-tv
  3. Avainsanat
maanantai, 28 kesäkuu 2010 09:39

Suomalaisia juhannusmuistoja Suositeltavat

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Akác-Tanyan juhannusjuhla keräsi paikalle suomalaisia juhlimaan yhdessä juhannusta. Juhannussääkin muistutti suomalaista, pientä vesisadetta ja hyttysiä! Vieraanvarainen isäntäväki piti kuitenkin tunnelman korkealla ja kaikki saivat osallistua puuhailuun.

Savusaunassa paistui päivällistä varten makoisat lihat, ja upeisiin lohifileisiinkin saatiin savun aromit saunasta. Kokki oli loihtinut päivällispöytään lihojen ja kalojen palanpainikkeeksi erilaisia salaatteja ja keitettyjä perunoita. Alkusnapsina oli Finlandia vodkaa ja pöydässä oli tietenkin tarjolla Akác-Tanyan omaa viiniä.

Päivällisen jälkeen saunat olivat valmiita kylpijöitä varten. Pehmeät löylyt houkuttelivat savusaunan lauteille monia yhä uudestaan ja uudestaan. Myös savisauna, telttasauna ja tavallinen suomalainen sauna keräsivät ihmisiä istuskelemaan ja nauttimaan elämästä. Suolapaljun 35 asteinen vesi helli ihoa ja ison paljun vesi virkisti saunakäyntien välillä.

Löylyteltyä ensin oikein kunnolla maistui pihalla avotulella paistetut letut ja makkara. Pienimmät juhannusvieraat laitettiin nukkumaan kun aikuiset vielä jatkoivat rentoa yhdessäoloa. Juhannuskokkokin kirkasti Unkarin pimeän juhannusyön loisteellaan!

Viimeksi muutettu tiistai, 22 toukokuu 2012 16:41
Lisää tähän katekoriaan: « Uljaita hevosia!

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset