Monday, 01 August 2011 09:24

Juutalaiskulttuurin kesäfestivaali Budapestissa 27.8.-5.9.2011 Featured

Rate this item
(0 votes)
Juutalaiskulttuurin kesäfestivaali Budapestissa 27.8.-5.9.2011 zsidonyarifesztival.hu

Juutalainen kesäfestivaali, joka esittelee Unkarin juutalaisten kulttuurin ja perinteiden lisäksi monikulttuurisia arvoja, on järjestäjiensä mukaan Unkarin tärkein ja suurin kulttuuriesitysten sarja. 14-vuotisen historiansa aikana festivaali on herättänyt myös kansainvälistä huomiota. Kävijöitä 9-päiväisillä festivaaleilla on ollut n. 100 000 vuosittain, joista jopa 40% ulkomailta.

Tänä vuonna luvassa on 30 tapahtumaa 11 eri esiintymislavalla. Pääesiintymispaikka on luonnollisesti Dohány utcan synagooga, joka on Euroopan suurin juutalaisten pyhättö. Ohjelmassa on klassista musiikkia, ooppera-aarioita, sefardilauluja, klezmermusiikkia, jazzia, tanssiesityksiä sekä valokuva- ja taidenäyttelyt. Festivaali aloitetaan synagoogan yökonsertilla 27.8. klo 22, jossa esiintyjiä ovat israelilainen The Adler Trio, viulisti Katica Illényi ja the Cseke Quartet. Muita esiintymispaikkoja ovat Uránia ja Puskin elokuvateatterit, Rumbach-kadun ja Frankel Leó -kadun synagoogat, Juutalainen museo ja Budapestin Galleria. Gozsdu-pihalla on molempina sunnuntaina käsityötaidemarkkinat. Tiszafüredin kaupungissa on festivaaliin liittyvä juutalaisen kulttuurin päivä 28.8.2011.

Lisätietoja sekä lippuvaraukset festivaalin sivuilta www.zsidonyarifesztival.hu. Englanninkielisillä sivuilla ei ole jostain syystä kaikkia ohjelmia listattu, joten kannattaa kurkata myös unkarinkieliset sivut. Ohjelmat ovat sieltäkin helposti luettavissa, vaikka et unkaria osaisikaan.

Lähde: turiszmus.hu, zsidonyarifesztival.hu

Last modified on Tuesday, 22 May 2012 15:08

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset