http://unkari.info/modules/mod_image_show_gk4/cache/etusivung.risteilygk-is-166.jpglink
http://unkari.info/modules/mod_image_show_gk4/cache/etusivung.hotelligk-is-166.jpglink
http://unkari.info/modules/mod_image_show_gk4/cache/etusivung.unkaritvgk-is-166.jpglink
http://unkari.info/modules/mod_image_show_gk4/cache/budapestkorttigk-is-166.jpglink
«
»
Loading…
Sunday, 28 February 2010 16:11

Savusauna, kylpylä ja hemmottelua

Tiesitkö, että Unkarissa sijaitsee Keski-Euroopan ainoa savusauna, joka on rakennettu tarkasti Suomalaisen esikuvansa mukaan. Aikoinaan, historian kaukaisuudessa, kaikki saunat olivat perinteisesti savusaunoja. Nykyisin ei savusaunoja Suomestakaan ihan helposti löydä. Sanotaan että kaikkein parhaimmat löylyt irtoaa perinteisestä savusaunasta, jonka silkin pehmeitä löylyjä ei voita mikään. Kiire on ajanut ihmiset rakentamaan helposti lämmitettäviä puu tai sähkösaunoja. Savusauna on kuitenkin todellisen nautiskelijan kehto, jossa on hyvä pestä pois arjen kiireet ja murheet.

Savusaunan lisäksi unkarista löytyy monta muutakin saunaa. Jokainen näistä tarjoaa hieman erilaiset löylyt ja todelliselle sauna fanille onkin Unkarissa paljon koettavaa. Lomailun ohessa voi kokeilla vaikkapa telttasaunaa, puusaunaa, höyrysaunaa, vesipatteri-saunaa tai sitten aitoa savusaunaa. Miltä kuulostaisi todellinen hemmotteluloma, jossa yhdistyisi saunominen ja kylpylät sekä suurkaupungin tarjoamat muut mahdollisuudet.

Esimerkki hemmottelulomasta:

päivä 1: Saapuminen Budapestiin ja kuljetus hotellille. Päivällä kaupunkikierros suomea puhuvan oppaan johdolla. Illalla ruokailu jossain Budapestin lukuisista huippuravintoloista.

Päivä 2: Aamupäivällä ostoksia Budapestin suurissa ostoskeskuksissa ja Vaci Utca:n ostoskadulla, unohtamatta pistäytymistä jo legendaariseksi muodostuneella Kiinalaistorilla. Lounaan jälkeen suunta kohti Széchenyi kylpylää, joka on auki sekä ulko- että sisätiloiltaan myös talvisin. Tämä vuonna 1913 valmistunut neobarokki- ja jugendrakennus on onnistuneesti saneerattu. Väkeä on yleensä paljon, mutta tilaakin riittää tässä Euroopan suurimpiin kuuluvassa kylpylässä. Kylpylän jälkeen kuuntelemaan maailmankuulua mustalaismusiikkia.

Päivä 3: Aamuvarhaisella Rudas kylpylään, joka on yksi Budapestin vanhimmista, onhan se valmistunut jo vuonna 1566. Tämän erikoisen ja lumoavan elämyksen jälkeen lounaalle. Iltapäivällä aika kuluu mukavasti matkustaessa hammasratas junalla Budan kukkuloille, jossa pääsee näkemään paikallisasutusta ja upeita maisemia. Illan kruuna risteily Tonavan laineilla.

Päivä 4: Siirtyminen maaseudulle Akác-Tanyan matkailutilalle. Tilalla mahdollisuus päästä irti suurkaupungin arjesta ja nauttia maaseudun rauhasta. Ratsastustaitoisilla mahdollisuus käytä ratsastamassa Unkarin kuuluisalla Pustalla. Päivällä voi lisäksi nauttia hemmottelusta ja ottaa manikyyrin, pedikyyrin, hierontaa tai vaikkapa korvakynttilä hoidon. Ilalla lämpenee savusauna, jonka läheisyydestä löytyy myös telttasauna sekä tavallinen puusauna.

Päivä 5: Herätyksen jälkeen matkataan maaseutumarkkinoille hieromaan ostoksia maalaisten kanssa. Kenties mukaan tarttuu oma kotipossu tai peräti oma hevonen. Markkinoiden jälkeen palataan tilalle nauttimaan lounasta ja pienen lepäilyn jälkeen matkataan katsomaan ratsastusnäytöstä. Illalla lämpenee jälleen sauna.

Päivä 6: Aamiaisen jälkeen kotimatka alkaa.

Last modified on Tuesday, 22 May 2012 16:25

Akác-tanya

 Maaseutumajoitusta Unkarin pustalla.

Lue lisää

Ilmoitukset